Mi köze az ISO-nak a pályázatokhoz?
2017 december 14.
Minőségirányítás – érdemes minél előbb belevágnia!
2019 november 13.

A következő 10 év nyertese: az Ön vállalkozása

Kicsi a bors, de… közhelyek nélkül is egyértelmű, mennyire fontos szerepet töltenek be a kis-és közepes vállalkozások hazánk gazdaságában. A „kis méret” számos előnyét a forráshiányra mutató hátrányok árnyékolják. Ezt szeretné áthidalni a kormány, széles körű kkv támogatások segítségével, amiről bizonyára Ön sem szeretne lemaradni. Ám van egy buktató, amiről nem sokan beszélnek…

Európa tigrisei?

Egy jó ötlet, évek kemény munkája, és sok kitartás – mindez jó alap a sikerhez. Nekünk, magyar kis-és középvállalkozóknak van mire büszkének lennünk:

2010 és 2017 között a mi termelékenységünk nőtt a legnagyobb mértékben az egész EU-ban.
Hogy ez a tendencia a lassú medrébe visszatérő világgazdaság ellenére is folytatódjon, nem árt egy kis segítség… Ezt ismerte fel a kormány, amikor a kkv támogatás jövőbeli stratégiáját tárgyalták egy nagyszabású fórumsorozat keretében.

Nagy összeg, nagy löket

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közösen dolgozta ki a 2030-ig tervezett kkv stratégia részleteit. Íme, a lényeg:

csak idén 167,5 milliárd forintot szánnak kkv támogatás céljára, amiből 90,84 milliárd forint vissza nem térítendő.
Ha nemzetközi piacra lépnénk, ha régóta technológiát váltanánk, ha szeretnénk dinamikusan fejlődni, 2019 a mi évünk lehet. Érdemes tehát tenni azért, hogy a szeptembertől induló programból ne pont a mi cégünk maradjon ki.

Ön elköveti ezt a hibát?

„Nem érdekel az ISO, teljesen fölösleges.” Ha ez a mondat elhangzott már valaha a cégben, jó eséllyel elvágtuk magunkat a fenti kecsegtető esélyektől. Természetesen nem azért, mert valakinek nem tetszik a véleményünk – ahol a minőség, a környezeti hatás nem értékelhető egy nemzetközi sztenderd szerint, semmi sem garantálja, hogy a kkv támogatás jó helyen lesz.

Lépéselőny a kkv támogatásoknál

Mindez azt is jelenti, hogy sosem volt még ilyen egyszerű versenyelőnyt szerezni egy pályázaton. Lépje meg a rég halogatott telefonhívást és kérjen árajánlatot irányítási rendszer kiépítésére! Hogy milyenre, leginkább a cégtől függ – az ISO 9001 viszont mindenhol alapfelszerelés kell, hogy legyen. Vigyázat,

ha az ISO Navigátort választja, érhetik meglepetések: az egész folyamat jóval gyorsabb, egyszerűbb, költségkímélőbb és papírmentes volta miatt környezetbarátabb,
mint ahogy elképzelte. Lépjen fel a kkv támogatások dobogójára már ma!

KAPCSOLAT