ISO 22000:2005 bevezetése

Az ISO 22000 előnyei:

  • Nemzetközi szinten elfogadott
  • Tanúsíthatóvá teszi a HACCP-t
  • A cégek számára kevesebb terhet jelent
  • Hatékonyabbá teszi az élelmiszerlánc szereplőinek az együttműködését
  • Tartalmazza az ISO9001 szabvány követelményeinek legfontosabb részét
  • egyidejűleg ad bizonyosságot a vezetési, élelmiszerbiztonsági, HACCP felkészültségről, illetve gyakorlatról
  • Jól integrálható más irányítási rendszerekbe

Miért ajánljuk az ISO 22000 rendszert?

  • A HACCP rendszer nem mindig elegendő a vevők bizalmának elnyeréséhez
  • A HACCP rendszer magában nehezen integrálható a cég hétköznapi életébe, valamint más irányítási rendszerekbe
  • Remek lehetőség kis- és középvállalkozásoknak a fejlesztésre

ISO 22000 Élelmiszer Biztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR)

Ma Magyarországon minden vállalatnak, amelynek tevékenysége hatással van az élelmiszer-biztonságra, legyen az élelmiszer lánc bármely részén, rendelkezni kell HACCP rendszerrel. A HACCP rendszer önmagában nem tanúsítható, de az ISO 22000 élelmiszerbiztonság-irányítási rendszer más irányítási rendszerekhez hasonlóan már igen, így a vevők számára objektív bizonyítékot nyújthatunk arra, hogy termékünk, szolgáltatásunk biztonságos élelmiszert eredményezzen.

Az ISO 22000 szabvány egységeskövetelményeket határoz meg a HACCP tervre vonatkozóan is. Így biztosított, hogy az ÉBIR keretében kialakított HACCP minden előírásnak megfelel.

Ha szeretné, hogy cége is ilyen pozitív változásokon essen át, kérje ajánlatunkat ISO 22000 rendszer kiépítésére, ide kattintva!

KAPCSOLAT