MSZ ISO 45001:2018 bevezetése

A Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer (MEBIR).

Az MSZ ISO 45001:2018 rendszer előnyei:

  • tevékenységét úgy végzi, hogy a munkahelyi veszélyeztetettséget minimálisra csökkenti,
  • a jogszabályi követelmények teljesítésében elkötelezett,
  • rendszeresen — bevonva az érintett munkatársakat — rendszerszemlélettel vizsgálja felül és fejleszti a társaság egészségi és biztonsági intézkedéseinek hatékonyságát,
  • a rendszer javítja a szervezet versenyképességét, megítélését, növeli hírnevét,
  • segít megelőzni a baleseteket, foglalkozás-egészségügyi megbetegedéseket,
  • javítja a kapcsolatokat mind a piaci partnerek, mind a hatóság, mind a belső munkatársak körében,
  • növeli a munka hatékonyságát, eredményességét, megbízható hátteret ad a hatósági ellenőrzéseken való megfeleléshez

Mit érdemes még tudnia a MEBIR-ről?

Magyarországon kötelező érvényű előírások vannak érvényben a munkavédelem, az egészség-védelem, munkahelyi kockázat-elemzés és a tűzvédelem területén. Egy baleset elkerülése bármennyibe kerül is, sokkal olcsóbb, mint az okozott károk helyreállítása, a személyi sérülésekből eredő költségek, nem beszélve az emberi egészségről.

Ezeket a problémákat fogja össze és kezeli a MEBIR (MSZ ISO 45001:2018) és segít abban, hogy a vállalat vezetésének teljes rálátása legyen a folyamatokban rejlő veszélyekről és azok ellen tett intézkedésekről, valamint ezek hatékonyságáról.

Az egészséges, jó közérzetű, minden veszélyre felkészített és azok elhárítására kiképzett munkaerő sokkal jobb teljesítményt nyújt, ezáltal a vállalat teljesítménye is nő, és kiegyensúlyozottabbá válik. A munkahelyi balesetek száma kimutatottan csökken, nem beszélve a bírságokról, amelyek akkor is gyakoriak, ha egy vállalat mindent megtesz a szabályok betartásáért, mert a szabályozások összefogása nélkül nehéz eligazodni köztük.

A MEBIR (MSZ ISO 45001:2018) egy összevont és áttekinthető megoldást nyújt a munkahelyi egészségvédelem, és a munkabiztonság területén a vállalat minden folyamatában.

Ha szeretné, hogy cége is ilyen pozitív változásokon essen át, kérje ajánlatunkat ISO 45001 rendszer kiépítésére, ide kattintva!

KAPCSOLAT