ISO 9001:2015 – Hagyjon időt az átállásra!
2016 december 16.
Papír nélkül komplexen!
2017 február 21.

GINOP: Ne veszítsen milliókat!

A pénz pénzt fial – tudjuk, hogy közhely, de igaz. A magyar vállalkozások döntő többsége sokat javíthatna a piacra jutási esélyein, vagy pozíciójának megőrzésén, ha lenne pénze több tíz- vagy százmilliós fejlesztésekre. De erre sokszor nincs forrás. Mi a következtetés? Ha nincs pénz, nincs fejlesztés. Ha nincs fejlesztés, akkor vásárlókat veszítünk, tehát még kevesebb pénzünk lesz. Ugye, Ön is érti?

Ugyanez a logika érvényes a tanúsított irányítási rendszerek esetében is. Sok vásárló már megköveteli, hogy rendelkezzen a cégünk ISO minősítéssel, de az sem ritka, hogy a beszállítói szerződésben feltételeként szabják meg a rendszerszabványt.

A közelmúltban megjelent forrásteremtő pályázat, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program például már sok esetben megköveteli az ISO 9001, az ISO 14001 vagy más irányítási rendszer meglétét. Sőt! Amikor a pályázatokat bírálják el, akkor plusz pontokat adnak azoknak, akik már rendelkeznek valamelyik irányítási rendszerrel, vagy vállalják annak kiépítését.

A mostani pályázatok a mikro, kis- és középvállalkozások helyzetén kívánnak javítani elsősorban.
Van, amelyik a termelési kapacitás bővítését, más a beszállítók és beszállítói integrátorok támogatását támogatja. Ezeknél öt pontot ér, ha a pályázó már rendelkezik tanúsítvánnyal, azt pedig 10 ponttal jutalmazzák, hogy vállalja a szabvány szerinti rendszer kiépítését. A pályázatoknál általában 100 a maximálisan elérhető pontszám, így könnyen beláthatjuk, nagyon is fontos tényező, hogy rendelkezik-e a cég rendszerszabvánnyal, illetve kiépíti-e.

A mezőgazdaság, termelőipar, szolgáltatások, kereskedelem területén is lehet most jelentős forrásokat nyerni a pályázatokon, de a támogatott beruházások spektruma is széles: a vállalati infokommunikáció fejlesztésétől, a felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésén át a falusi szálláshely minősítéséig számos fejlesztésre lehet pályázni.

Jellemzően 5 és 250 millió forint közötti összegeket osztanak ki a döntéshozók – természetesen azok között, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek… Ezek között a feltételek között (talán már mondanunk sem kell) szerepel az irányítási rendszer kiépítése.

Ha Ön még az irányítási rendszer kiépítése előtt áll, forduljon hozzánk bizalommal!

KAPCSOLAT